Η σημασία της σωστής φιλοξενίας

Η σημασία της σωστής φιλοξενίας

Η σημασία της σωστής φιλοξενίας

Μια ιστοσελίδα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά είναι σημαντικό να διαθέτει μια καλή φιλοξενία (hosting). Θα λέγαμε ότι η φιλοξενία είναι τα θεμέλια της ιστοσελίδας. Θα χτίζατε ποτέ ένα σπίτι σε θεμέλια που δεν είναι πολύ καλά; Η απάντηση είναι όχι.

Η φιλοξενία μιας ιστοσελίδας θέτει τις σωστές βάσεις για να λειτουργεί η ιστοσελίδα χωρίς προβλήματα. Η φιλοξενία που επιλέγετε θα πρέπει να εξασφαλίζει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης για την ιστοσελίδα σας. Βλέπετε, οι μηχανές αναζήτησης είναι πολύ αυστηρές ως προς αυτό τον παράγοντα. Η κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και η ταχύτητα φόρτωσής της, η οποία μάλιστα επιβραβεύεται από τις μηχανές αναζήτησης όταν είναι υψηλή.

Σας έχει τύχει ποτέ να μπείτε σε μια ιστοσελίδα και να καθυστερεί να ανοίξει; Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα φόρτωσής της είναι χαμηλή. Η κύρια αιτία για τέτοιου είδους προβλήματα είναι η φιλοξενία που έχει επιλεχθεί για την ιστοσελίδα. Είναι γεγονός ότι αν η ταχύτητα φόρτωσης υπερβαίνει τα 5 δευτερόλεπτα, οι χρήστες του διαδικτύου δεν περιμένουν να ανοίξει η ιστοσελίδα αλλά αποθαρρύνονται να τη χρησιμοποιήσουν. Αυτή η χρονοκαθυστέρηση δεν υπάρχει μόνο στη φόρτωση της αρχικής σελίδας αλλά στη φόρτωση και των επιμέρους σελίδων. Φανταστείτε να προσπαθείτε να κάνετε αγορές σε ένα eshop και να αργούν να φορτώσουν οι σελίδες των προϊόντων ή το ταμείο; Τέτοιου είδους δυσλειτουργικά προβλήματα κάνουν τους χρήστες του διαδικτύου να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα και να επιλέξουν να αναζητήσουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που θέλουν κάπου αλλού.

Κάτι που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι η φιλοξενία μιας ιστοσελίδας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ασφάλειά της. Μια ποιοτική φιλοξενία καθιστά την ιστοσελίδα σας καλύτερα προστατευμένη ενάντια σε επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό. Πέρα από αυτό, βέβαια, μια σωστή φιλοξενία οφείλει να κρατάει πολλά ημερήσια backup ώστε να μη σας αφήσει εκτεθειμένους σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Τα backup θα πρέπει να είναι ένα από τα κυριότερα κριτήρια για την επιλογή μιας φιλοξενίας. Σε περίπτωση που ανακύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα σας ή αυτή προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό και η φιλοξενία που επιλέξατε δεν κρατάει αρκετά ημερήσια backup, θα βρεθείτε εκτεθειμένοι στους πελάτες σας και ίσως μάλιστα αναγκαστείτε να ξαναφτιάξετε την ιστοσελίδα σας από την αρχή.

Για αυτό, μη θεωρείτε ασήμαντο το θέμα της φιλοξενίας για μια ιστοσελίδα. Αναζητήστε παρόχους που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλό αποτέλεσμα για την ιστοσελίδα σας. Η Web-Infox γνωρίζει καλά τη σημασία της φιλοξενίας και φροντίζει πάντα να παρέχει στις ιστοσελίδες που κατασκευάζει ποιοτική φιλοξενία και γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης.