Κάθε επιχείρηση εστίασης χρειάζεται τη δική της ιστοσελίδα

Κάθε επιχείρηση εστίασης χρειάζεται τη δική της ιστοσελίδα

Κάθε επιχείρηση εστίασης χρειάζεται τη δική της ιστοσελίδα

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο διαδίκτυο για να αναζητήσουν κάθε είδους υπηρεσία ή προϊόντα. Ο χώρος της εστίασης δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιθέτως, στην εποχή μας μετά την εμφάνιση του COVID παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των παραγγελιών που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης.
 

Είτε θέλει κάποιος να παραγγείλει καφέ, είτε σουβλάκια είτε πίτσα, το σίγουρο είναι ότι η πρώτη του κίνηση θα είναι να στραφεί στο διαδίκτυο για να αναζητήσει μια επιχείρηση εστίασης που κάνει παραδόσεις στην περιοχή του. Έτσι, η εκπροσώπηση μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο γίνεται εμφανές ότι συνιστά απαραίτητο βήμα για τη βιωσιμότητά της.

Αρκετές επιχειρήσεις εστίασης αρκούνται στην εκπροσώπησή τους μέσω κάποιας πλατφόρμας για επιχειρήσεις delivery όπου συγκεντρώνονται πολλές επιχειρήσεις εστίασης και δίνουν τη δυνατότητα παραγγελίας στους πελάτες τους. Αυτή η τακτική, βέβαια, στην πράξη παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η επιχείρηση εστίασης είναι τη δυσαρέσκεια των πελατών!

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε μια παραγγελία μέσω μιας μεγάλης πλατφόρμας και να παραλάβετε την παραγγελία σας με μεγάλη καθυστέρηση; Πολλοί πελάτες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και όταν απευθύνονται στην επιχείρηση και ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση, η απάντηση είναι πάντα ίδια: «Επειδή παραγγείλατε μέσα από την πλατφόρμα, δεν λάβαμε αμέσως την παραγγελία σας αλλά υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή της από εμάς».

Με αυτό τον τρόπο, λόγω αυτής της χρονοκαθυστέρησης οι πελάτες δεν μένουν πάντα ευχαριστημένοι και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρηση. Όταν μια επιχείρηση διαθέτει δική της ιστοσελίδα, μπορεί πάντα να προτείνει στους πελάτες να προτιμούν την ιστοσελίδα της για τις παραγγελίες τους ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι διάφορες πλατφόρμες χρεώνουν διάφορα ποσά ή ποσοστά προκειμένου να παρέχουν την υπηρεσία του μεσάζοντα και να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να αγοράσουν από τις διάφορες επιχειρήσεις εστίασης. Όταν έχετε μια δική σας ιστοσελίδα, δεν χρειάζεται να δίνετε ποσοστά επί των πωλήσεων σε κανέναν.

Ακόμη, είναι αλήθεια πως όταν κάποιος βρει ένα κατάστημα εστίασης σε μια πλατφόρμα με επιχειρήσεις που κάνουν delivery, θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο κατάστημα πριν αποφασίσει να παραγγείλει από αυτό. Θέλει να δει μια φωτογραφία από το κατάστημα και το προσωπικό του για να διαπιστώσει τις συνθήκες υγιεινής του καταστήματος και να νιώσει πιο σίγουρος να παραγγείλει από εκεί. Μετά την εποχή του COVID, μάλιστα, αυτό είναι όλο και πιο σημαντικό για όλο και περισσότερους πελάτες. Οι διάφορες πλατφόρμες δεν δίνουν τη δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες της επιχείρησής σας ή του προσωπικού σας ώστε να αποκτήσουν οι πελάτες μια οικειότητα μαζί σας.

Μάλιστα, όταν παραγγέλνουμε από μια πλατφόρμα, τις περισσότερες φορές τα πιάτα ή τα προϊόντα δεν συνοδεύονται ούτε καν από φωτογραφία. Ο πελάτης πριν αποφασίσει να παραγγείλει από ένα κατάστημα για πρώτη φορά θέλει να δει πώς θα είναι το πιάτο που θα παραγγείλει. Στο χώρο της εστίασης η κατάλληλη φωτογραφία μπορεί να ανοίξει την όρεξη του πελάτη και να τον προδιαθέσει να παραγγείλει από εσάς γιατί του αρέσει το συγκεκριμένο πιάτο. Όμως, οι φωτογραφίες μπορούν να κάνουν τον πελάτη να θελήσει να δοκιμάσει και κάποιο άλλο πιάτο ή να θελήσει να παραγγείλει κάτι επιπλέον γιατί η φωτογραφία του άνοιξε την όρεξη για να το φάει.

Γενικά, η ψυχολογία του πελάτη στηρίζεται πολύ στην οπτική εικόνα. Ο πελάτης θέλει να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το κατάστημα από το οποίο θα κάνει την τελική παραγγελία του. Μια πλατφόρμα με επιχειρήσεις που κάνουν delivery δεν δίνει στις επιχειρήσεις εστίασης τη δυνατότητα να προβάλλουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες και το φωτογραφικό υλικό. Για αυτό το λόγο, ο ρόλος της ιστοσελίδας είναι πραγματικά αναντικατάστατος στο χώρο της εστίασης.

Λειτουργείστε έξυπνα. Φτιάξτε τη δική σας ιστοσελίδα και δώστε τη δυνατότητα στους πελάτες σας να γνωρίσουν την επιχείρησή σας και το προσωπικό σας. Δείξτε τους πόσο σημαντικοί είναι οι υγειονομικοί κανόνες και η καθαριότητα για το κατάστημά σας και δώστε τους την ευκαιρία να δουν φωτογραφικό υλικό σχετικό με το χώρο εστίασης, το προσωπικό αλλά και τα πιάτα που σερβίρονται.

Σταματήστε να χάνετε πελάτες χωρίς λόγο. Φτιάξτε μια ιστοσελίδα και δώστε την ευκαιρία στους πελάτες σας να κάνουν την παραγγελία τους κατευθείαν από το δικό σας κατάστημα.