Η σημασία ύπαρξης Blog σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Η σημασία ύπαρξης Blog σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Η σημασία ύπαρξης Blog σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δικτύωσή μας στο ίντερνετ και για τη δυνατότητα ανεύρεσης των υπηρεσιών ή προϊόντων που προσφέρουμε από πιθανούς μελλοντικούς πελάτες. Αλλά, δυστυχώς, αυτό το βήμα από μόνο του δεν επαρκεί για να εξασφαλίσουμε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας.

Το πιο μεγάλο μυστικό για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τους χρήστες της ιστοσελίδας μας είναι να ανανεώνουμε τακτικά το περιεχόμενό της. Ο πιο εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι προσθέτοντας μια σελίδα Blog, δηλαδή μια σελίδα με άρθρα. Τα άρθρα που αναρτώνται εκεί θα πρέπει να σχετίζονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουμε αλλά να μην αναφέρονται απευθείας σε αυτά.

Για παράδειγμα, ας φανταστούμε ότι ένας ιδιοκτήτης που έχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα έχει δημιουργήσει μια επαγγελματική ιστοσελίδα. Τα άρθρα που θα πρέπει να ανεβάζει στο Blog του θα πρέπει να είναι σχετικά με τα προϊόντα του αλλά να έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Τα άρθρα πρέπει να περιέχουν χρήσιμες, πρακτικές κι ενημερωτικές πληροφορίες που να δημιουργούν στον αναγνώστη την επιθυμία να αγοράσει το προϊόν. Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι άρθρων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση για ένα τέτοιο κατάστημα ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι οι εξής: «Μειώστε τη χοληστερίνη σας τρώγοντας νιφάδες βρώμης!», «Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του καρυδέλαιου», «Διώξτε όλες τις ιώσεις με εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ», «Ωμέγα 3: το μυστικό για να αποκτήσετε μια καλή μνήμη» κ.ά.

Όταν μια ιστοσελίδα δημοσιεύει τακτικά άρθρα με ενημερωτικό χαρακτήρα, αυξάνει την επισκεψιμότητά της γιατί κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να θέλουν να την επισκεφτούν ώστε να ενημερωθούν για διάφορα θέματα. Μέσα από την τακτική επαφή με την ιστοσελίδα σας οι χρήστες τους διαδικτύου μαθαίνουν να σας εμπιστεύονται και μέσα από τα άρθρα σας πληροφορούνται σχετικά με τα προϊόντα σας και τους γεννάται η επιθυμία να τα αγοράσουν. Με αυτό τον τρόπο οι τακτικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μετατρέπονται σε τακτικούς και πιστούς πελάτες που σας εμπιστεύονται και σας προτιμούν για τις αγορές τους!