Γιατί κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Γιατί κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Γιατί κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Στη σημερινή εποχή με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό που έχει διεισδύσει στη ζωή μας και με τη διαρκή αύξηση των χρηστών του διαδικτύου μια επιχείρηση έχει ανάγκη από μια επαγγελματική ιστοσελίδα, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές της και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας αναζητούν τις πληροφορίες που χρειάζονται στο διαδίκτυο. Αλλά πλέον το διαδίκτυο δεν αποτελεί μόνο μια πλατφόρμα για άντληση πληροφοριών. Αντιθέτως, συνιστά ένα κόμβο δικτύωσης κι επικοινωνίας με επιχειρήσεις που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες ανά τον κόσμο. Η πρόσβαση στο ίντερνετ έχει αλλάξει πλήρως τη ζωή μας κι ο κόσμος αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο το ρόλο που μπορεί να παίξει το ίντερνετ στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς του. Οι καταναλωτές έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν ενήμεροι και να συγκρίνουν όχι μόνο τις τιμές αλλά και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που τους ενδιαφέρουν πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά. Έτσι, ανατρέχουν σε διάφορες ιστοσελίδες, ενημερώνονται σχετικά με τα προϊόντα ή τις προσφερόμενες υπηρεσίες και κάνουν μια πιο συνειδητή επιλογή.

Αυτή τη νέα νοοτροπία που όλο και περισσότεροι καταναλωτές τείνουν να υιοθετούν πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι επιχειρήσεις, καθώς μια καλή επαγγελματική ιστοσελίδα είναι πραγματικά αναντικατάστατη για μια επιχείρηση. Πώς μπορεί, λοιπόν, να συμβάλει μια ιστοσελίδα στην ευημερία της δικής σας εταιρίας;

Κατ’ αρχάς, μια δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο μέσα από μια προσεγμένη επαγγελματική ιστοσελίδα ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που εσείς προσφέρετε και να ενημερώνονται σχετικά με αυτά χωρίς να χρειάζεται να έρθουν στο φυσικό σας κατάστημα ή στην έδρα σας. Με αυτό τον τρόπο μια επαγγελματική ιστοσελίδα αποτελεί ένα διαρκή τρόπο προώθησης και διαφήμισης για την εταιρία σας εφόσον όλοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα από την κατασκευή ενός eshop είναι ότι οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους από την άνεση του σπιτιού τους χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στο κατάστημα. Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας αυτή την περίοδο έγινε εμφανής σε πολλούς καταστηματάρχες ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η κατασκευή ενός eshop για την επιχείρησή τους. Οι επιχειρήσεις που διέθεταν eshop είδαν πραγματικά τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται μέσα σε λίγες μέρες! Ακόμη και καταναλωτές που προηγουμένως δεν έκαναν αγορές μέσω διαδικτύου αυτή την περίοδο άρχισαν να αξιοποιούν τα eshop και να αντιλαμβάνονται τη διευκόλυνση που αυτά μπορούν να τους παρέχουν. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός καταναλωτών που άρχισε να πραγματοποιεί αγορές μέσω διαδικτύου λόγω αυτών των ειδικών συνθηκών θα ήθελε να συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές με αυτό τον τρόπο.

Ένα λάθος που κάνουν αρκετοί καταστηματάρχες ή ιδιοκτήτες εταιριών είναι να θεωρούν ότι η δημιουργία μιας επαγγελματικής σελίδας στο Facebook μπορεί να τους παρέχει μια επαρκή παρουσία στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος προώθησης των υπηρεσιών σας αλλά από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης. Όταν μια εταιρία διαθέτει μια καλή επαγγελματική ιστοσελίδα, καταφέρνει να εδραιώσει το όνομά της, να ενημερώσει σχετικά με το προϊόν της και στη συνέχεια, μπορεί να αξιοποιήσει τη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να πλαισιώσει αυτή τη διαδικτυακή παρουσία και να την ενισχύσει προωθώντας τις υπηρεσίες της περαιτέρω. Αυτό που θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο είναι ότι η ιστοσελίδα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα κι όχι το αντίστροφο.

Μια ακόμη εσφαλμένη αντίληψη που φαίνεται να επικρατεί στην αγορά είναι ότι μια καταχώρηση σε έναν επαγγελματικό οδηγό αρκεί για να διαφημιστεί κάποιος στο διαδίκτυο. Θα σας ρωτήσω, όμως, ένα πράγμα. Αν βρείτε δύο καταχωρήσεις σε έναν επαγγελματικό οδηγό από δύο διαφορετικές εταιρίες που προσφέρουν την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει, ποια θα εμπιστευτείτε περισσότερο; Μια εταιρία που δεν έχει καταχωρήσει ιστοσελίδα και θα πρέπει να τηλεφωνήσετε ή να πάτε στο φυσικό κατάστημα, ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις υπηρεσίες της ή μια εταιρία που διαθέτει ιστοσελίδα και μπορείτε να ενημερωθείτε αμέσως σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες της κι ό,τι άλλο χρειάζεται; Ποια από τις δύο εταιρίες θα σας έπειθε εσάς περισσότερο; Ποια από τις δύο εταιρίες θα είχε την ευχέρεια να προωθήσει τις υπηρεσίες της σε σας πριν ακόμη μιλήσει μαζί σας; Η απάντηση είναι εμφανής.

Φυσικά, με την κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις περιοχές εξυπηρέτησής της κι αυτό συνεπάγεται προφανώς αύξηση τόσο του πελατολογίου όσο και των πωλήσεών της.

Το Digital Marketing (Ψηφιακό μάρκετινγκ) μπορεί να σας βοηθήσει να διαφημιστείτε στο διαδίκτυο αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια καλή βάση, ώστε να χτίσετε πάνω σε αυτή κι αυτή η βάση δεν είναι άλλη από μια καλή επαγγελματική ιστοσελίδα!

Εκμεταλλευτείτε κι εσείς τώρα τις δυνατότητες του διαδικτύου και κατασκευάστε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα! Μη χάνετε άλλους πελάτες! Αυξήστε τώρα τις πωλήσεις σας, το κύρος σας και το πελατολόγιό σας!