Ποια λάθη κάνουν οι ιδιοκτήτες εταιριών όταν φτιάχνουν μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Ποια λάθη κάνουν οι ιδιοκτήτες εταιριών όταν φτιάχνουν μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Ποια λάθη κάνουν οι ιδιοκτήτες εταιριών όταν φτιάχνουν μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Αν έχετε ήδη κατασκευάσει μια επαγγελματική ιστοσελίδα, τότε είστε σίγουρα στο σωστό δρόμο για να αυξήσετε τα κέρδη σας και να επεκταθείτε στην ελληνική αγορά. Πολλοί ιδιοκτήτες επαγγελματικών ιστοσελίδων, όμως, δυστυχώς δεν ξέρουν πώς να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους προσφέρει μια επαγγελματική ιστοσελίδα αλλά μένουν αδρανείς κι έτσι, δεν επωφελούνται στο βαθμό που θα μπορούσαν.

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι σίγουρα το πρώτο βήμα για την προώθηση των υπηρεσιών σας αλλά από μόνη της δεν επαρκεί. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επαγγελματική ιστοσελίδα δεν αρκεί απλώς να υπάρχει αλλά πρέπει να γίνει και γνωστή στο ευρύ κοινό. Τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, κάποιος για να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών της ιστοσελίδας του κι επομένως, και τον αριθμό των πελατών του; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να το πετύχετε αυτό. Ας αναφερθούμε, λοιπόν, σε μερικούς από αυτούς.

Κατ’ αρχάς, στην εποχή μας τα κοινωνικά δίκτυα διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την προώθηση μιας επιχείρησης. Έτσι, είναι σημαντικό μαζί με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας να φροντίσετε να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα (κυρίως Facebook και Twitter). Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες σας μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς σχετικά με νέα προϊόντα, υπηρεσίες κι ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Αφού κατασκευάσετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε μια σωστή καταχώρηση της επιχείρησής σας σε κάποιον επαγγελματικό οδηγό παρέχοντας ταυτόχρονα και το λινκ της ιστοσελίδας σας. Ο πελάτης μπορεί πλέον να βρει την επιχείρησή σας αλλά ταυτόχρονα και να ενημερωθεί λεπτομερώς σχετικά με τις υπηρεσίες της ή ακόμη και να πραγματοποιήσει κάποια αγορά μέσω διαδικτύου.

Η ύπαρξη ενός Blog στην επαγγελματική σας ιστοσελίδα μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά. Η τακτική ανάρτηση νέων άρθρων σχετικών με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε μπορεί να παρακινήσει πολλούς πελάτες να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα σας, ώστε να ενημερωθούν για διάφορα θέματα. Με αυτό τον τρόπο τους υπενθυμίζετε διαρκώς την παρουσία σας, τους κάνετε να σας εμπιστευτούν και να θελήσουν να συνεργαστούν μαζί σας.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι η τακτική ανανέωση του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας μέσα από την ανάρτηση άρθρων μπορεί να ωφελήσει σημαντικά ως προς το SEO (Search Engine Optimization). Εν ολίγοις, μπορείτε να βελτιώσετε την εύρεση της ιστοσελίδας σας μέσω των διάφορων μηχανών αναζήτησης όπως είναι η Google. Το SEO αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό τομέα που μπορεί να αλλάξει ριζικά τα αποτελέσματα επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα σας.

Μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook ή στη Google θα μπορούσε, επίσης, να αυξήσει τον αριθμό χρηστών της ιστοσελίδας σας και να κάνει γνωστή την εταιρία σας σε πιθανούς ενδιαφερόμενους πελάτες.

Αν μιλάμε για κάποιο eshop, τότε η διασύνδεση με πλατφόρμες όπως το Skroutz και το Best Price μπορεί να αποδειχτεί υψίστης σημασίας για την αύξηση των πωλήσεών σας.

Όταν κατασκευάζετε μια ιστοσελίδα, είναι καλό να αναζητάτε εταιρίες που είναι διατεθειμένες να σας παρέχουν όχι μόνο τεχνική υποστήριξη αλλά και συμβουλές ως προς το μάρκετινγκ και την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Κάθε εταιρία προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες και προϊόντα κι έτσι, ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μάρκετινγκ μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη κι ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Εμείς στη Web-Infox δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τους πελάτες μας! Μαζί με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας παρέχουμε κι ένα πλάνο μάρκετινγκ που μπορείτε να αξιοποιήσετε, ώστε να επεκταθείτε στην αγορά, να αυξήσετε τον αριθμό χρηστών της ιστοσελίδας σας αλλά και να επεκτείνετε το πελατολόγιό σας. Μη σας τρομάζει η λέξη «μάρκετινγκ»! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προωθήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Άλλοι είναι δωρεάν, άλλοι έχουν ένα ελάχιστο κόστος κι άλλοι απαιτούν μια μεγαλύτερη αλλά αποδοτικότερη επένδυση. Το μάρκετινγκ που σας προτείνουμε είναι πάντα προσαρμοσμένο στο δικό σας προϋπολογισμό και στις ανάγκες της δικής σας εταιρίας.

Μη χάνετε χρόνο! Αξιοποιήστε κι εσείς σωστά την επαγγελματική σας ιστοσελίδα κι επωφεληθείτε πραγματικά από την κατασκευή της! Βελτιώστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και δείτε τα κέρδη σας και τις πωλήσεις σας να αυξάνονται!