Ποια τα λάθη που κάνουμε όταν έχουμε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook

Ποια τα λάθη που κάνουμε όταν έχουμε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook

Ποια τα λάθη που κάνουμε όταν έχουμε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook

Στις μέρες μας η κατασκευή μιας επαγγελματικής σελίδας στο Facebook είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες που μας προσφέρει η απόκτηση μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας για την επιχείρησή μας. Βέβαια, ένα λάθος που κάνουν πολλοί επαγγελματίες είναι να θεωρούν ότι από μόνη της η ύπαρξη μιας επαγγελματικής σελίδας στο Facebook είναι ικανή να αυξήσει το πελατολόγιό τους.

Η αλήθεια είναι ότι αν μια σελίδα στο Facebook δεν ανανεώνει τακτικά το περιεχόμενό της με συχνές δημοσιεύσεις, δεν είναι ικανή να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου που βομβαρδίζονται διαρκώς από πληροφορίες. Έτσι, η σελίδα σας μένει ανενεργή με πολύ λίγους χρήστες να ενδιαφέρονται να την επισκεφτούν.

Για να μπορέσετε να τραβήξετε το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου, θα πρέπει να κάνετε συχνές δημοσιεύσεις στη σελίδα σας στο Facebook, ώστε να υπενθυμίζετε στους χρήστες την ύπαρξη της εταιρίας σας και να μαγνητίζετε το ενδιαφέρον τους. Οι καθημερινές αναρτήσεις είναι ό,τι καλύτερο για να το πετύχετε αυτό αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό θα ήταν καλό να πραγματοποιείτε αναρτήσεις τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. 

Σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε σε ένα ακόμη σύνηθες λάθος πολλών επαγγελματιών. Οι δημοσιεύσεις στη σελίδα του Facebook δεν θα πρέπει να αναφέρονται μόνο σε νέα προϊόντα ή προσφορές γιατί τότε οι χρήστες του διαδικτύου θα χάσουν σύντομα το ενδιαφέρον τους. Μια σελίδα στο Facebook πρέπει να περιέχει και δημοσιεύσεις ενημερωτικού χαρακτήρα όπως κάποια από τα άρθρα που δημοσιεύετε στη σελίδα Blog της ιστοσελίδας σας. Το πρακτικό και χρήσιμο περιεχόμενο των δημοσιεύσεων είναι αυτό που θα τραβήξει το ενδιαφέρον και θα οδηγήσει τους χρήστες στην επαγγελματική ιστοσελίδα σας. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε να αλληλεπιδράτε με το κοινό απαντώντας στα σχόλια ή στις ερωτήσεις που δημοσιεύονται! Η αλληλεπίδραση είναι το κλειδί για την πρώτη επαφή κι επικοινωνία με ένα μελλοντικό πελάτη.

Μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook χρειάζεται να ανανεώνεται τακτικά ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες που σας προσφέρει για την προώθηση της επιχείρησής σας. Και να θυμάστε. Αυτό που έχει σημασία είναι η σελίδα σας να έχει την ικανότητα να σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας!