Τι είναι το SEO και πόσο σημαντικό είναι για μια ιστοσελίδα

Τι είναι το SEO και πόσο σημαντικό είναι για μια ιστοσελίδα

Τι είναι το SEO και πόσο σημαντικό είναι για μια ιστοσελίδα

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας από μόνη της δεν επαρκεί ώστε να εξασφαλιστεί καλή επισκεψιμότητα για το συγκεκριμένο ιστότοπο. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει αυτό το αποτέλεσμα είναι η υψηλή θέση εμφάνισης της ιστοσελίδας σε μηχανές αναζήτησης όπως Google, Yahoo και Bing. Όσο πιο υψηλά εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο εύκολα μπορούν να τη βρουν οι χρήστες του διαδικτύου.

Εδώ ακριβώς υπεισέρχεται το SEO (Search Engine Optimization), δηλαδή η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν δύο είδη SEO: το On Page SEO και το Off Page SEO.

Το On Page SEO αναφέρεται σε διαδικασίες βελτιστοποίησης που πραγματοποιούνται στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να καταστεί φιλικός προς τον χρήστη του διαδικτύου και να τον βρίσκουν εύκολα οι μηχανές αναζήτησης.

Το Off Page SEO αναφέρεται στη δημιουργία εξωτερικών συνδέσμων (back links) προς μια ιστοσελίδα, ώστε να εμφανίζεται πιο υψηλά στις θέσεις των αποτελεσμάτων για τις μηχανές αναζήτησης.

Επιπλέον, ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το SEO είναι οι λέξεις-κλειδιά που υπάρχουν στις σελίδες σας και οι λέξεις-κλειδιά με τις οποίες σας βρίσκουν στο διαδίκτυο. Βέβαια, η σωστή χρήση meta tags (ετικετών μετακειμένου), το όνομα των σελίδων σας, η μορφοποίηση του περιεχομένου και η εσωτερική διασύνδεση συνιστούν επίσης βασικά κριτήρια για το SEO.

Μια συμβουλή που θα θέλαμε να δώσουμε σε όσους διαθέτουν ιστοσελίδα είναι να φροντίζουν τα ονόματα των φωτογραφιών που ανεβάζουν στο σάιτ τους να είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βελτιώσετε την ανεύρεση της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων και η δημιουργία μιας responsive ιστοσελίδας, δηλαδή μιας ιστοσελίδας που είναι φιλική προς τον χρήστη κινητού, είναι δύο κριτήρια που παρέχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα για κάθε ιστοσελίδα και συμβάλλουν σημαντικά στο SEO.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στη δημιουργία χάρτη για την ιστοσελίδα σας (sitemap). Αυτός ο χάρτης θα υποβληθεί στις μηχανές αναζήτησης κι έτσι, η εύρεση της ιστοσελίδας σας θα καταστεί πιο εύκολη.

Σε αυτό το σημείο είναι καλό να αναφέρουμε ότι η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας αποτελεί επίσης ένα βασικό τομέα για να μπορέσετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Αν ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σας είναι πάνω από 5 δευτερόλεπτα, έχει αποδειχτεί ότι πολλοί από τους επισκέπτες σύντομα εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα. Επιπλέον, η ταχύτητα φόρτωσης αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο και για τις μηχανές αναζήτησης που επιβραβεύουν μια ιστοσελίδα που έχει καλή ταχύτητα φόρτωσης με υψηλότερη κατάταξη στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Να αναφερθούμε, όμως, και στη σημασία ενός πιστοποιητικού SSL για την ιστοσελίδα σας. Ένα σάιτ που διαθέτει πιστοποιητικό SSL σίγουρα θα καταταχθεί πιο υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και θα αποτελεί κι έναν ιστότοπο που οι χρήστες θεωρούν ότι μπορούν να εμπιστευτούν διότι θα φέρει την ένδειξη ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής. Έτσι, οι χρήστες του διαδικτύου θα νιώθουν ότι η ιστοσελίδα είναι πιο αξιόπιστη και δεν θα διστάσουν να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά ή συναλλαγή.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που πραγματεύεται το SEO, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι το SEO από μόνο του αποτελεί μια επιστήμη κι έτσι, είναι σημαντικό να αναθέτετε το SEO της ιστοσελίδας σας σε ειδικούς που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εμείς στη Web-Infox ως ειδικοί στον τομέα του SEO μπορούμε να σας εγγυηθούμε αποτελέσματα! Εμπιστευτείτε το SEO της ιστοσελίδας σας σε μας και δείτε τη διαφορά! Γιατί το SEO είναι μια επιστήμη που λίγοι γνωρίζουν τόσο καλά όσο οι ειδικοί της Web-Infox!